MЁNYRA E ABDESIT

 
Mjalti ushqim i dobishėm qė nuk shkakton alergji PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Jehona Kamberi - Telqiu   
e mėrkurė. 13 shkurt 2008Muhammedi a.s. na ka treguar se All-llahu në Kur’anin famëlartë e ka lavdëruar shumë mjaltin dhe i ka treguar shumë nga dobitë e tij.

Tani, edhe shkenca përmes hulumtimeve të ndryshme ka vërtetuar se dobitë e mjaltit janë të pakufishme, si: për sëmundjet e zemrës, ftohjeve, infeksioneve të ndryshme, alergjive, anemisit, depresionit, etj.
Mjalti përmban vitaminiat: A, B1, B2, B3, B6, B12, D, E dhe C që e ndihmojnë dhe e forcojnë imunitetin e njeriut.
Për shkak të rritjes së alergjisë, propolisi i kuq tropikam me ngjyrë të artë-të kuqe (substancë që mblidhet nga bletët në  drunjtë e ndryshëm dhe që përdoren për mirëmbajtjen e kosheres së tyre) nuk përmban derivate të plepit, për shkak të të cilit edhe paraqitet veprimi alergjik.

Propolisti i kuq tropikal është substancë unike që përmban sasi të fitoalesinës, molekulë që sintetizohet nga bimët për mbrojtjen e alergjive të jashtme si dhe bën zofelon izoprenilat, i cili e mbron qelizën.

Kjo bimë është përdorur edhe te shumë popuj në mjekësinë tradicionale. Gjithashtu, kjo substancë ka edhe shije të mirë kështu që e hanë  me qejf të rriturit po edhe fëmijët.
 
 

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.