MЁNYRA E ABDESIT

 
A lejohet tė mbajturit zi pėr tė vdekurin? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ..   
e enjte. 29 nėntor 2007
Selamun Alejkum!
Kisha dashur të di rreth të mbajturit zi për të vdekurin. A është e lejuar një
 gjë e tillë sipas fesë sonë dhe nëse po, sa duhet të zgjasë kjo periudhë e zisë?
Zakonisht në trevat tona (Ballkan) kjo periudhë zgjat sipas vet dëshirës së individit (me javë, me muaj të tërë, madje edhe me vite) dhe çka është më
 e keqja, gjatë mbajtjes zi  nuk përgatiten as ushqime të mira, si fjala vjen ëmbëlsira, etj. A është e lejuar një gjë e tillë?

Alejkum selam!
Motër, nuk lejohet të mbahet zi për të vdekurin dhe as të veshim rroba të zeza për shkak të vdekjes së ndonjë njeriu, ngase ne duhet të pajtohemi me caktimin e Allahut dhe të bëjmë durim për atë që na ndodhë. Allahu e di më së miri!

                                                                                                    Bedri Robaj
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.