MЁNYRA E ABDESIT

 
Si te largohem nga mekatet? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e martė . 25 shtator 2007


Pyetje:

Selam alejkum. Jam penduar per disa mekate te bera, dhe desha ta
di si mund te largohem nga to, sepse sapo pendohem
dhe vendos te mos kthehem dicka me ndryshon mendjen.
Jam munduar shume t’i largohem ketyre mekateve, cfare me keshilloni?


Pergjigje:

Alejkum selam: Sikur ta dinim se kujt po i bejmë mëkat nuk do te na shkonte mendja qe te kthehemi ne mekatet qe jemi penduar.

Largohu nga ata persona dhe vende qe i ke bere ato mekate, shoqërohu me shumë  me njerez qe ta kujtojnë Allahun dhe Diten e Gjykimit.
Fal namaz te fshehte dhe bën dua qe Allahu te te mundesojë nje pendim te sinqerte.

Thote Allahu xh.sh: “Pendim i pranueshëm te All-llahu është vetëm ai i atyre që e bëjnë të keqen me mosdije shpejt pendohen; të tillëve All-llahu ju pranon pendimin, se All-llahu është më i dijshmi, më i urti.
Nuk është pendim (i pranueshëm) i atyre që vazhdimisht bëjnë punë të këqia dhe vetëm atëherë kur t’i vjen vdekja ndonjërit prej tyre, të thotë: “Unë tash u pendova!” e as i atyre që vdesin duke qenë jobesimtarë. Ndaj tyre kemi përgatitur dënim të ashpër.” (Nisa 17-18)

Bedri Robaj

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.