MЁNYRA E ABDESIT

 
A lejohet mbajtja e qenit ne shtepi? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e enjte. 26 korrik 2007
Pyetje:
Es-Selamun alejkum!
Allahu ju shpërbleftë me Xhenet të gjithëve që keni dhënë kontributin për këtë ueb faqe. Desha të pyes se çka thotë feja jonë e dashur rreth mbajtjes së qenit në shtëpi. Allahu, subhanehu ue teala, ju shpërbleftë me të mirat e Tij. Selam alejkum!

Përgjigje:
Alejkum selam!
Qeni lejohet të mbahet në shtëpi për dy arsye: për roje dhe për gjueti. Por është e ndaluar që të blehet qeni për këto dy arsye. Nuk lejohet që qeni të hyn në shtëpi, ngase ai është i papastër në qenien e tij (pra edhe nëse lahet, nuk pastrohet). 
Bedri Robaj
 
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.