MЁNYRA E ABDESIT

 
Thenie te urta PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e martė. 24 korrik 2007

“Është më e mirë ajo vepër në të cilën njeriu ngul këmbë dhe e shpie deri në fund, qoftë ajo edhe vepër sado e vogël”. (Muhammedi alejhi selam)

Njeriu po pushoi së luftuari me vetveten do të fillojë të kënaqet me atë që ka arritur dhe do të përpiqet ta mbajë në çdo mënyrë shpesh duke humbur edhe dinjitetin.


I vobektë nuk është ai që ka pak por ai që dëshiron shumë. (Seneka)

Njerëzit me të cilët jemi në kontakt, janë pasqyrë që ta zbuloni veten.(Gëte)

Njeriu është i lirë vetëm atëherë kur ka mundësi të përcaktohet, të angazhohet dhe të prodhojë, sepse në tërë atë mishërohet edhe ideja e tij sikur edhe qenia e tij.

Njeriu është i vlefshëm aq sa vepron, sa është i lirë, sa beson dhe sa është i angazhuar.

Dhjetë njerëz që duan, shërbejnë më tepër se njëmijë të detyruar.

Plagët që fshehen, shumë vështirë shërohen.
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.