MЁNYRA E ABDESIT

 
Tre veta mė bėjnė tė qesh ndėrsa tre mė bėjnė tė qaj PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e hėnė. 18 qershor 2007
Ebu Derdaja, (radijallahu anhu) ka thënë:

Tre veta më bëjnë të qesh ndërsa tre më bëjnë të qaj. Më bën të qeshem:

- njeriu që shpreson një jetë të gjatë, edhe pse vdekja e kërkon gjithkund;
- njeriu i cili është i pakujdesshëm, edhe pse e di se nuk do të lihet në pakujdesi;
- njeriu i cili qeshet shume, ndërsa nuk e di se a është i kënaur Krijuesi i tij me të apo jo.

Ndërsa më bëjnë të qaj:
- frika nga fundi;
- ndalja e punës, dhe
- qëndrimi para Allahut, kur njeriu do të presë që Allahu t’ia caktojë vendin ne xhenet apo ne xhehenem.  
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.