MЁNYRA E ABDESIT

 
Realizimi i obligimit dhe pėrmbushja e premtimit PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e diel. 17 qershor 2007


Allahu i Madhëruar thotë në Kuran:
“Dhe realizoni obligimet, sepse obligimet kanë më siguri përgjegjësi.” (El-Isra: 34)
“Dhe zbatoni obligimet e Allahut për të cilat jeni të ngarkuar.” (En-Nahl: 91)

Hadith
Nga Abdull-llah bin Amr ibn El-Asi transmetohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Personi tek i cili gjenden këto katër (cilësi) është hipokrit i vërtetë, kurse ai, tek i cili gjendet një prej tyre, ai zotëron cilësi të hipokrizisë, derisa nuk e flakë atë:
-kur flet, gënjen
-kur pemton nuk e përmbush premtimn
-kur është në zënkë, sillet padrejtësisht dhe
-kur zotohet, shkel zotimin (Tradhton)
(Muttefekun alejhi)
 
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.