MЁNYRA E ABDESIT

 
Thenie te urta PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e hėnė. 28 maj 2007

Ruaju nga tri gjëra, do t’ia ndalosh shejtanit praninë (rrugën):

-kurrë mos qëndro vetëm me gruan e  huaj, edhe nëse thua se ia mëson Kur’anin;

- mos u ul me bidatciun, sepse do të vërë helm në zemrën tënde dhe ashtu do ta prishë fenë.

-kërko kënaqësi në tri gjëra: në namaz, në leximin dhe kuptimin e Kur’anit dhe në dhikër. Nëse në to gjen kënaqësi, gëzohu, e në të kundërtën, dije se dyert tua janë të mbyllura, andaj mundohu t’i hapësh!

-Po të mos ishin vdekja, sëmundja dhe varfëria, njeriu kurrë nuk do të përkulej, sepse edhe përkundër këtyre tri gjërave ai është i padurueshëm.

-O njerëz, pasha Allahun ne jemi te krijuar për të amshuarën, e jo për të përkohshmen. Ne vetëm shpërngulemi prej shtëpisë në shtëpi. 

Hasan el-Basri
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.