MЁNYRA E ABDESIT

 
Urtesi PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e premte. 25 maj 2007


- Njeriu është i dobët dhe i pafuqishëm, andaj le të ngarkohet aq sa mund të bartë. Sepse, nëse ngarkohet me detyra të shumta, ekziston frika nga përtesa dhe braktisja e punëve.

- Sëmundja e pastron trupin ashtu sic e pastron zekati pasurinë.

- Trupi që nuk di për sëmundje, është sikur pasuria që nuk pastrohet me zekat: në të nuk ka përparim.

- Mendimi i drejtë dhe devotshmëria janë veprat më të mira. Kush e rregullon veten e tyre sipas tyre është i sigurt se do te shpëtojë.

Hasan el-Basri
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.