MЁNYRA E ABDESIT

 
Drejtėsia-Korrektėsia (Istikameja) PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ....   
e hėnė. 07 gusht 2006


Kur’an
 “Ti shko rrugës së drejtë siç je urdhëruar.” (Hud, 112)

 “Ata që thonë: “Zoti ynë është Allahu dhe qëndrojnë në këtë, të mos frikësohen as të mos pikëllohen. Ata janë banorë të Xhenetit. Aty do të mbesin përgjithmonë si shpërblim për atë që kanë punuar.”
(el- Ahkaf, 13-14)

Hadith
Nga Ebu Amiri- ose Ebu Amrete- Sufjan ibn Abdull-llahu r.a. transmetohet se ka thënë: “Thashë: “O i Dërguar i Allahut! Më thuaj për Islamin atë për çka nuk do të kem nevojë të pyes askënd përveç teje.” Tha: “Thuaj, e besoj Allahun, pastaj vazhdo me ngulm (në këtë).”  (Transmeton Muslimi)

Përmbledhja e Imam Neveviut, nr. 86, versioni shqip.
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.