MЁNYRA E ABDESIT

 
Devotshmėria PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ....   
e hėnė. 07 gusht 2006
 Kur’an 
“O besimtarë, frikësojuni Allahut me devotshmëri të vërtetë.”
(Ali Imran, 102)

 “Prandaj, shprehni devotshmëri Allahut sa të mundeni.”
 (et-Tegabun, 16)

 “O besimtarë! Frikësojuni prej Allahut dhe flisni vetëm të vërtetën!”
(el-Ahzab, 70)

Hadith
Nga Ibni Mes’udi përcillet se Pejgamberi sal-lall-llahu alejhi ve sel-lem, ka thënë: “O Zoti im, unë të lutem Ty për udhëzim (përulje), për devotshmëri, për ndershmëri dhe për pavarësi (nga njerëzit).” (Transmeton Muslimi)
Përmbledhja e Imam Neveviut, nr.72, versioni shqip.
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.