MЁNYRA E ABDESIT

 
Lėng me portokaj PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Blerta   
e enjte . 03 maj 2007

         
Përbërsit: 1 kg portokaj,
               2 limon,
               4 qese limontaz (40 gr),
               2 kg sheqer,
               11 litra ujë.

Portokajt dhe limonat pastrohen mirë (me sodë bikarbonë) dhe qiten të zihen në një enë me ujë.
Portokajt dhe limonat e zier imtësohen me mikser ose bluhen me makinë mishi.  Në purën e fituar qiten 11 litra ujë, sheqeri, limontazi dhe lihen të qëndrojnë 24 orë.
Kohë pas kohe duhet përzier që të shkrihet sheqeri. Pas kësaj kohe lëngu kollohet. Lëngu i kulluar qitet nëpër shishe dhe është i gatshëm për përdorim.

                                        

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.