MЁNYRA E ABDESIT

 
Sjellja e gruasė ndaj burrit PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e enjte. 26 prill 2007

Kur’an:
„Burrat janë mbështetja e grave me aq sa i ka dhënë Allahu përparësi njërës palë ndaj tjetrës dhe për shkak se ata shpenzojnë pasurinë e tyre. Prandaj gratë e mira janë të dëgjueshme dhe ne mungesë të burrit kujdesen per atë që kujdeset edhe Allahu.“ (en-Nisa, 34)

Hadith:
Pejgamberi alejhi selam ka thënë: “Kur burri e thirr gruan e tij në shtrat, e ajo këtë e refuzon dhe nëse flen (burri) dhe e kalon natën i hidhëruar në te, engjëjt do ta mallkojnë (ate grua) deri në mëngjes.“ (Muttefekun alejhi)

Pejgamberi alejhi selam ka thënë: „Sikurse ta urdhëroja dikend për t’i bërë sexhde dikujt tjeter (përve
ç Allahut), do ta urdhëroja gruan për t’i bërë sexhde burrit të saj.“


 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.