MЁNYRA E ABDESIT

 
Si duhet tė falet shtatzėna qe nuk mundet tė bie nė sexhde? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e enjte. 19 prill 2007

Pyetje:
Si duhet të falet gruaja që është shtatzënë dhe nuk mundet të bie në sexhde 
apo në ruku?

Përgjigje:
Es-selamu alejkum!
Si të ketë mundësi, nëse ka mundësi të bie në ruku dhe në sexhde mirë, por nëse nuk ka mundësi falet në këmbë, këndon Kur’an, pastaj ulet në karrige, përkulet pak për ruku dhe më shumë për në sexhde duke qenë ulur në karrige, ndërsa gjatë leximit të Kur’anit nëse ka mundësi duhet të qëndrojë në këmbë.
Nëse nuk ka mundësi le të falet ulur por rukunë dhe sexhden le t'i dallojë duke u përkulur në sexhde pak më shumë.

Bedri Robaj
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.