MЁNYRA E ABDESIT

 
Durimi PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e hėnė. 19 mars 2007
Kur’an:

“O ju që keni besuar, kërkoni ndihmë me durim e me namaz, se vërtetë All-llahu është me durimtarët. (Kur’an 2:153)


Thënie për durimin:

“Me durim arrihet ndihma, gëzimi vjen pas pikëllimit, e lehtësimi pas vështirësimit.” (Muhammedi alejhi selam).
 Floriri njihet në zjarr, kurse njeriu njihet në sprovë. Për të duruarin nuk ka fatkeqësi.


Arsyeja i duron fatkeqësitë, burrëria lufton me to, kurse durimi e besimi fitojnë mbi to.

Rezultati i durimit është mirësia.

Duro në ditët ëmbla dhe të idhëta
Durimi është më i mirë se mencuria.

Cdo ditë te unë ka një gjendje.

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.