MЁNYRA E ABDESIT

 
Mbulimi i tė metave tė muslimanit PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e hėnė. 19 mars 2007


Kur’an:

“Ata  që dëshirojnë që te besimtarët të përhapet amoraliteti, i pret dënim i dhembshëm në këtë dhe në botën tjetër.”  (en-Nur, 19)


Hadith:

Nga Ebu Hurejre r.a. transmetohet se Pejgamberi alejhi selam ka thënë: „Nuk e mbulon asnjë njeri njeriun tjetër në këtë botë, e të mos e mbulojë atë Allahu në Ditën e gjykimit“.  (Transmeton Muslimi)

“Nga Ebu Hurejre r.a transmetohet de ka thënë: “E kam dëgjuar të Dërguarin e Allahut alejhi selam duke thenë: “Gjithë ummeti im do të jetë i falur përveç mëkatarëve publike, kurse prej mëkateve publike është kur një njeri e bën një punë natën, pastaj gdhihet duke qenë i mbuluar (mëkati i tij) nga ana Allahut, por ai thotë: “O filan, unë mbrëm e kam bërë këtë dhe atë vepër”. (Muttefekun alejhi)  
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.