MЁNYRA E ABDESIT

 
A ka krijesa tė tjera pėrveē njerėzve dhe kafshėve? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e hėnė. 12 mars 2007

Pyetje:
Selamun alejkum!
Desha t'ua bëj një pyetje: a është e mundur ekzistimi i jetës, 
së panjohur për ne, në planetet e tjera dhe a ka
krijesa të tjera përveç njerëzve dhe kafshëve.
M'a ktheni sa më shpejt përgjigjen! Faleminderit!

Përgjigje:
Alejkum selam!
Muhamedi, salallahu alejhi ue selem, ka thënë: "Melaqet janë krijuar prej nurit (dritës), xhinët (shejtanët) janë krijuar prej zjarrit dhe Ademi është krijuar prej  gjakut (kjo është treguar edhe në Kur’an). Pra, nga ky hadith kuptojmë se Muhamedi, salallahu alejhi ue selem, nuk na ka treguar se ka krijesa të tjera.
Gjithashtu, në Kur’an nuk ka ndonjë ajet të qartë që tregon se ka krijesa të tjera në ndonjë planet tjetër përveç atyre që u përmendën në hadithin e mësipërm.

                                                                                   
Hussein Serraxh

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.