MЁNYRA E ABDESIT

 
Pyetje rreth namazit (II) PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e diel. 04 mars 2007


Pyetje:

1. Në rast nevoje, a bën të ndërpritet namazi dhe nëse
po në cilën mënyrë? A bën të ndërpritet p.sh. në mes 
të dy rekateve dhe katër rekateve?
2. Nëse bën gabim gjatë namazit (leximi i tepërt apo i paktë) dhe të kujtohet 
pasi që ke dhënë selam, si duhet të përmirësohet gabimi?

Përgjigje:
Nëse jeni duke falur namaz nafile dhe të ndodh ndonjë problem (p.sh. rrëzohet apo digjet ndonjë fëmijë) lejohet.
Ndërsa, në namazin farz nuk lejohet, përveç nëse rrezikohet jeta jote.Me lexim të tepërt apo të pakët nëse e keni për qëllim leximin e Kura’nit nuk është gabim, e nëse keni lexuar ndonjë dua apo kur’an jo në vend të tij atëherë  na e sqaroni më mirë që t'iu përgjigjem.

                                                                                             Bedri Robaj

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.