MЁNYRA E ABDESIT

 
Protokolli nė shtėpi PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Valdet Kamberi   
e enjte. 10 prill 2014
 - Leximi i një pjese të Kur’anit, istigfarit dhe dhikrit.
- Nuk ka ndejë pas kryerjes së namazeve obligative dhe kryerjes së detyrave (shkollore të fëmijëve), përpos për ndonjë rast që kërkon zgjatjen e qëndrimit (p.sh. prania e mysafirëve etj).

- Falja e namazit në kohë.
- Përdorimi i shprehjeve "të lutem" dhe " faleminderit".
- Nuk ka "rrahje", "mallkim dhe "fyerje". 
- Çdo njëri të shërbejë vetveten e tij, jo t’i vërë të tjerët në shërbim të tij.
- Mbylle atë që ke hapur: derën, dritaren, kapakun dhe shishen.
- Ngrite atë që ka rënë dhe lëre vendin në gjendjen më të mirë.
- Dhoma jote është përgjegjësi e jotja! 
- Dëgjo secilin që flet dhe mos ia ndërpre fjalimin. 
- Dhënia e selamit kur hyn dhe del. 
- Leximi i një pjese të Kur’anit, istigfarit dhe dhikrit.
- Kujdesi për mësimet, bërja e detyrave dhe mosmungesa në shkollë. 
- Familja dhe nevojat e tyre kanë përparësi para shokëve. 
- Të mos hyjë tek dhoma e tjetrit, përveçse me leje.
- Nuk ka ndejë pas kryerjes së namazeve obligative dhe kryerjes së detyrave (shkollore të fëmijëve), përpos për ndonjë rast që kërkon zgjatjen e qëndrimit (p.sh. prania e mysafirëve etj).
- Orari i lojërave në kompjuter dhe teknologji të tjera të jetë i kufizuar dhe në kohën kur janë të lirë nga obligimet tjera.
- Shërbimi i prindërve, puthja e kokës dhe dorës së tyre dhe mosngritja e zërit në prezencën e tyre.
- Nuk lejohet përdorimi i asnjë teknologjie, derisa qëndron me familjen.

- Prania e gjithë anëtarëve në ushqimin e drekës dhe darkës. 
- Shoqërimi i familjes në rastet e festave dhe takimeve shoqërore. 
- Secili anëtar është i obliguar të ruajë shtëpinë dhe çka ka në të.
- Privatësia familjare të jetë e pacenueshme. 
- Respektimi i mendimit të tjetrit. 
- Trajtimi me drejtësi i fëmijëve.
- Mos hap celularin e tjetrit, pos nëse ke leje parapake.
- Mosmarrëveshjet eventuale të zgjidhen me dialog dhe kjo nuk duhet të ndikojë në raportet mes jush në të ardhmen.

PROTOKOLLI FILLON ZBATIMIN QË NGA KRIJIMI I FAMILJES. 

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.