MЁNYRA E ABDESIT

 
Shenjat e vdekjes sė zemrės PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Valdet Kamberi   
e hėnė. 26 gusht 2013
 - Këmbëngulja në mëkate pa e shpejtuar pendimin.
- Mos-merakosja për ikjen e adhurimeve.
- Moslargimi i të keqes me: dorë, gjuhë dhe zemër...


Mëkat pas mëkati vdes zemra...

Për këtë kur i është thënë Seid b. Musejebit (Allahu e mëshiroftë!) se Abdulmelik b. Mervani ka thënë:
“Kam ardhur në një gjendje që nuk po gëzohem me punën e mirë që veproj, e as nuk po
 pikëllohem me punën e keqe që veproj”, ai është përgjigjur:
Atij i ka vdekur zemra, dhe nuk ka vetëm një shenjë të vdekjes së zemrës, por ka disa shenja të vdekjes së zemrës, prej tyre:

- Gëzimi me veprimin e mëkatit dhe bërja e mëkatit haptazi.
- Lumturia kur takon mëkatarët.
- Depresioni kur sheh nënshtruesit e Allahut.
- Këmbëngulja në mëkate pa e shpejtuar pendimin.
- Mos-merakosja për ikjen e adhurimeve.
- Moslargimi i të keqes me: dorë, gjuhë dhe zemër.

Përshtati: Valdet Kamberi

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.