MЁNYRA E ABDESIT

 
Njė bashkėbisedim...(II) PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Valbona Kelmendi   
e premte. 02 gusht 2013

9.    Thashethëmet janë më të dëmshme për ata që i përhapin... Një dijetar thotë: Ai/ajo që bart fjalët është më i rrezikshëm se ai/ajo që bën sihër apo magji...

 

10. Bllokimet e trafikut me siguri nuk mund t’i zgjidhni ju. Do të thotë se, as punët e dynjasë s’arrini t’i zgjidhni, kështu që mjaftohet njeriu me punët e veta për t’i zgjidhur...

 

11. Shtëpinë do ta pastroni dhe rregulloni gjatë gjithë jetës, por është me rëndësi të pastrohet edhe shpirti me adhurime, pendim dhe istigfar...

 

12. E ardhmja nuk ka mbërritur ende... Shfrytëzo të sotmen që ta gëzosh të nesërmen...

 

13. Mplakja padyshim që nuk mund të parandalohet, andaj jetoni dhe gëzohuni me jetën në të jetuarit në Islam...

 

14. Shefi i keq nuk është më i vlefshëm se shëndeti juaj... Braktiseni atë që nuk është njeri dhe që nuk ka edukatë punëdhënie të mirëfilltë...

 

15. Personat që ju nervozojnë dhe janë negativ, largoni nga jeta juaj...

 

16. Jeta nuk është e bazuar në të holla, ato vijnë dhe shkojnë... Jeta e ka bazën e saj veç në dy binarë, Kur'an dhe sunet të Muhamedit, alejhis selam...

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.