MЁNYRA E ABDESIT

 
Fale namazin! PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Arta   
e enjte. 18 korrik 2013

Fale namazin ti, o njeri
Obligim këtë e ke
Mos e harro asnjëherë, pa namaz n'xhenet s'do të jesh 
Namazi është vepra më e mirë pas shehadetit 
Të largon nga çdo shëmti n'këtë dynja
Zemrën tënde e qetëson hiq pa ia nda
Përse bëhesh mendjemadh?
nga burrëria ti namaz nuk falë?
Mos lejo të të mashtrojë armiku yt
Shejtanin mos e dëgjo ti, o njeri 
Por namazin nga tani ti fillo
Se namazi është ndriçim për ne 
në këtë botë dhe ahiret
Nga tani me pendim me u pendu 
Për namazet që s’i ke falë
Fillo namazin nga ky moment
Mos të zë vdekja
Pa falur namaz ty, o i mjerë
Zgjohu tani nga kjo huti
Largoje veten nga kjo errësirë
Fillo namazin me plot dëshirë
Se Allahu do të të jep shpërblim
Nëse dëshiron të dish për dënimin 
E atyre që namaz nuk kanë falur
Merr Kur’anin dhe lexo
Fjala e Zotit aty qëndron
Ai neve na obligoi 
Në këtë jetë namaz të bëjmë
Që të jemi nga të shpëtuarit
Që të marrim shpërblimin e merituar
Nisja tani me u pendu 
Fillo namazin pa u vonu
Se All-llahu shumë do të shpërblejë 
Ohh, Xheneti vendi yt mbas vdekjes do të jetë...
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.