MЁNYRA E ABDESIT

 
Vetėm kur jemi ngushtė e pėrmendim Zotin njė! PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Sabri Vilanci   
e martė. 02 korrik 2013

Na ka ardhur një kohë shumë e ligë
Dhe shumë me interes,
sot njerëzit luten te Zoti i Lartësuar
vetëm kur ata janë në ndonjë sprovë të vështirë të kësaj dynjaje.

Shumë nga njerëzit e botës sot
janë të dhënë pas pasurisë e luksit të kësaj dynjaje,
dhe nuk mendojnë aspak për Zotin e Lartësuar që është një,
Dhe harrojnë se vdekjen e kemi shumë më afër.

A thua, vëllezër të nderuar muslimanë,
këto gjëra a do të kenë fund?
mjaftë u bë duke kaluar kohën kot
duke mos e falur namazin,
sepse këtu jemi shkurt
ndërsa në varr do të jemi përgjithmonë.

Kjo dynja është vetëm një sprovë,
ta shfrytëzojme me lutje, namaz dhe ibadet
Ta presim mysafirin tonë - Ramazanin,
sikurse duhet një musliman,
se e kemi vetëm një herë në vit.

Me shami, e jo me minifund,
e me alkool që është haram i madh,
e disa edhe me bixhoz, e nëpër diskoteka.

Njerëzit po harrojnë se shumë e shkurtër është kjo jetë në këtë botë,
nga dheu jemi krijuar, në dhe jetojmë dhe të gjithë dhe do të bëhemi

Prandaj, lutuni e bëni namaz kurrë pa ia ndarë...
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.