MЁNYRA E ABDESIT

 
Allahun e Lartėsuar duhet falėnderuar PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Sabri Vilanci   
e diel. 09 qershor 2013

Allahu i Lartësuar botën e ka krijuar
Me të gjitha të mirat e ka begatuar
Krijoi qiellin, ajrin, hënën, diellin, ujin
Të gjitha i krijoi për njerëzit, i shpërbleu.
 
A ka kush në këtë botë që mund ta krijojë
ujin, grurin e miliona ushqime
tjera në këtë tokë?
Pos Allahut që është Një
dhe pos Tij tjetër nuk ka.

Ai as nuk ka
lindur
e as kurrë nuk do të vdesë,
gjithë çka
ka në rruzullin e botës
vetëm Allahut xh.sh
i takon.

E të gjitha këto neve na i dhuroi,
por ka në botë njerëz
që as fjalën ELHAMDULILAH
për të gjitha këto nuk e thonë,
edhe pse se çdo
ditë të gjitha këto i shijojmë
hamë bukë e pimë ujë,
e thithim ajrin, e kemi miliona
ushqime tjera,
e harrojnë që këto të gjitha
 Allahu i Lartësuar për njerëzimin i dhuroi.

Shumë njerëz këto sot edhe i mohojnë
thon
ë se natyra i krijoi,
dhe harrojnë të falënderojn
ë
Që botën e krijoi Allahu i Lartësuar.
La ilahe il-lall-llah, Muhamedun Resulull-llah.


 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.