MЁNYRA E ABDESIT

 
Dobitė e heshtjes PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ...   
e shtunė. 01 qershor 2013

Shpëtim nga pasojat e fjalës në dynja dhe nga dhënia llogari në ahiret...
 1- Argument për imanin e plotë dhe Islamin e mirë të tij.
2- Siguri nga dëmtimi i pasurisë, nefsit dhe nderit.
3- Argument për moralin e mirë dhe çiltërsinë e nefsit.
4- Prodhon dashurinë e Allahut dhe pastaj të njerëzve.
5- Përgatit shoqëri dhe gjenerata të ndershme.
6- Shkak për të fituar xhenetin dhe për t’u larguar nga xhehenemi.
7- Është prej shkaqeve më të forta të nderimit dhe respektimit.
8- Argument për urtësinë e tij.
9- Shkak për t’u mbrojtur nga gabimet dhe lëshimet.
10- Shpëtim nga pasojat e fjalës në dunja dhe nga dhënia llogari në ahiret.
11- Detyron atë që është para teje të flas atë që i sillet në kokën e tij.
12- Me heshtje mund atë që është para teje.
13- Të respektojnë të tjerët, e sidomos në vendet ku bëhen debate dhe polemika.
14- Të ndihmon në mësimin e dëgjimit.

Përshtati: Valdet Kamberi

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.