MЁNYRA E ABDESIT

 
Sot e xhuma-festa e javės PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Sabri Vilanci   
e premte. 05 prill 2013

Sot është dita e xhumasë-festa e javës,
Allahu na e pranoftë
namazin e xhumasë
i falt
ë të gjithë të sëmurit
që s’mund ta falin.

Allahun xh,sh. ne e falënderojmë
që për çdo javë një festë na dhuroi
xhumanë në xhami me xhemat ta falim
këtë ditë me shumë kënaqësi. 

Ta falim, të shkojmë në xhami sa më herët,
i ri e plak, por mos të harrojmë
që edhe fëmijët me vete t’i marrim
se dita e xhumasë është obligim i çdo muslimani
të riut dhe plakut,
kjo kurrë nuk bën të harrohet
pos ata që janë të sëmurë e nuk mund të falen
Allahu xh.sh. i shëroftë!

O Allah, ne vetëm Ty të adhurojmë
që pos dy festave të Bajramit
edhe festën e javës na e dhurove
të shkojmë në xhami, me xhemat të falemi.

Këtë ditë sa më mirë ta festojmë
dhe në hytbe, hoxhallarët t’i respektojmë
fjalët e tyre me vëmendje t’i dëgjojmë
Allahu xh.sh. të gjithë i shpërbleftë.

Se nga çdo hytbe ne përfitojmë
lusim Allahun xh. sh.,
që hoxhallarët t’i shumojë
se nga hoxhallarët ne shumë mësojmë,
Allahu me xhenetin Firdevs të gjithëve ju shpërbleftë.

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.