MЁNYRA E ABDESIT

 
12 rregulla gjatė tė ushqyerit PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ...   
e martė. 12 shkurt 2013

Hasan Basriu - Allahu e mëshiroftë – ka thënë:

Katër janë obligim: të fillosh me bismilah, ushqimi të jetë hallall, të jesh i kënaqur me atë  që ke përpara prej ushqimit dhe të falënderosh Allahun për dhuntinë.

Katër janë sunet: drejtimi i këmbës së djathtë dhe ulja mbi të majtën, ngrënia para vetes, ngrënia me tre gishtërinjtë e dorës se djathtë (nëse ushqimi është prej atyre ushqimeve që hahet me dorë) dhe lëpirja e gishtërinjëve në fund të ushqimit.

Katër janë nga edukata: pastrimi i duarve para dhe pas ushqimit, ngrënia me kafshata te vogla, përtypja e ushqimit dhe mosshikimi në fytyrë i atyre që hanë para teje.


Shqipëroi: Valdet Kamberi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.