MЁNYRA E ABDESIT

 
Rregulla gjatė lutjes PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ...   
e shtunė . 09 shkurt 2013
 Mos u lut pa zgjedhë emrat e bukur të Allahut gjatë lutjes apo cilësitë e Tij të larta.
Lute Allahun me bindjen se do të pranohet lutja...1- Mos u lut nëse lutja në vete përmban idhujtari dhe risi.
2- Mos u lut duke kërkuar vdekjen nga Allahu.
3- Mos u lut për shpëjtimin e ndëshkimit nga ana e Allahut.
4- Mos u lut për atë që është e pamundur sheriatikisht dhe logjikisht.
5- Mos u lut që Allahu të shkatërrojë familjen, pasurinë dhe nefsin.
6- Mos u lut që Allahu ta sprovojë dikë me mëkate.
7- Mos u lut për të ndërprerë lidhjet farefisnore.
8- Mos u lut për përhapjen e mëkateve dhe të këqijave.
9- Mos u lut vetëm për veten tënde duke thenë: O Allah! Më mëshiro vetëm mua, më furnizo vetëm mua etj.
10- Mos u lut duke dyshuar në pranimin e lutjes nga Allahu.
11- Mos bëj lutjen që ka qëllim të keq.
12- Mos u lut pa zgjedhë emrat e bukur të Allahut gjatë lutjes apo cilësive të Tij të larta.
13- Lute Allahun me bindjen se do të pranohet lutja.
14- Lute Allahun me emrat që kanë ardhur në Kuran dhe sunet.
15- Mos e tepro në ngritjen e zërit gjatë lutjes.
16- Mos thuaj gjatë lutjes: O Allah, me fal nëse do.
17- Shtirja se po qan gjatë lutjeve.
18- Mos zgjatja e lutjeve në kunut.

Përshtati: Valdet Kamberi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.