MЁNYRA E ABDESIT

 
Unė jam i lirė PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ...   
e martė. 27 nėntor 2012

Nëse këtë fjalë e thotë një njeri i lirë dhe ka si qëllim, se ai është lirë nga robërimi i njerëzve: PO, ai është i lirë nga robërimi i njerëzve.

Nëse ka si qëllim se ai është i lirë nga robërimi dhe nënshtrimi ndaj Allahut të Lartësuar, ka gabuar në kuptimin e nënshtrimit, dhe nuk e di kuptimin e lirisë.

Nënshtrimi ndaj diçkaje pos Allahut është robërim, ndërsa nënshtrimi i njeriut ndaj Allahut është liri, dhe ai nëse nuk i nënshtrohet Allahut i nënshtrohet dikujt tjetër pos Atij, e në këtë rast ka mashtruar vetveten nëse ai mendon e thotë se: “Ai është i lirë”, d.m.th. i zhveshur nga nënshtrimi ndaj Allahut dhe nuk do ta veprojë atë.


Shejh Ibën Uthejmini (Allahu e mëshiroftë!)

Përshtati: Valdet Kamberi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.