MЁNYRA E ABDESIT

 
Tė ngjallėsh vdekjen nė Gaza PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Shqipe Dani-Qerimi   
e premte. 23 nėntor 2012

Me vite, të vrarë
Me gjak, të larë
Me tokë, të ndarë
Me fe, të sharë
Kurrë liri pa parë.

Nga qielli, të "reshura" armiqësore
Nga toka, lajme propagandore
Nga deti, "freski" të zjarrta mortore.

Sa zhurmë,
Sa terr,
SA DRITË.

Një e vrarë, dy të rënë
Fiton Xhenetin një NËNË shtatzënë.

Një fëmijë, teksa luan i habitur
I shfaqet Xheneti krejt papritur.

Dhe ai plaku mjekërrbardhë
Që priste namazin për të ardhë,
Për Ahiret ishte shumë i etur
Sakaq i gjallë ishte, sakaq i vdekur.

Por, Nënat muslimane
Po lindin shumë trima
Po shtohen dije e penda
Po bashkohen zemra.

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.