MЁNYRA E ABDESIT

 
Pastrimi i zemrės PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Jehona   
e martė. 06 nėntor 2012
                                
Ibn Kajimi (Allahu e mëshiroftë!) ka thënë:

"Nuk ka dyshim se edhe zemra mbulohet nga ndryshku ashtu si enët e metalta, qofshin ato prej argjendi apo të ngjashme. Ndryshku i zemrës mund të largohet nëpërmjet dhikrit pasi dhikri e zbardh (shndrit) zemrën derisa ajo të kthehet në një pasqyrë të ndritshme, por nëse dhikri nënvleftësohet, atëherë ndryshku kthehet, ndërsa kur njeriu e fillon atë (dhikrin) ajo (zemra) bëhet e pastër. Një zemër mbi të gjitha bëhet me ndryshk për dy arsye:

1 - Gjynahet dhe

2- Gafleti (lënia pas dore e përkujtimit të Allahut) .

Gjithashtu ajo mund të pastrohet dhe të shndritet nëpërmjet dy gjërave:

1- Istgfarit (kërkimi i faljes prej Allahut), dhe
2- Dhikrit (përkujtimi i Allahut).

Burimi: “El Uabilus Sajib” (“Shiu i rrëmbyer i fjalës së mire”), faqe 80.
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.