MЁNYRA E ABDESIT

 
Buzėqeshja e Bajramit PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Aid El-Karni   
e mėrkurė. 16 tetor 2013
 Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë të gjithë myslimanëve, të cilat i qëndrojnë besës, duke besuar Allahun si Zotin e tyre, Muhamedin si profet dhe Islamin si fenë e tyre.

Buzëqeshjen e këtij Bajrami, ia dhurojmë të gjithë atyre zemërmirëve dhe zemërgjerëve, të cilët falin, tolerojnë dhe i mëshirojnë robërit e Zotit.

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë atyre që qeverisin me drejtësi dhe gjykojnë me urtësi.

Buzëqeshjen e Bajramit ua dhurojmë atyre që kanë vullnet të çeliktë, vendosmëri të paepur dhe atyre që u besojnë vlerave të larta.

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë çdo zyrtari që i frikësohet Zotit, i druhet gjynahut dhe përsos punën e tij.

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë çdo të dituri që harmonizon mes fjalëve dhe veprave dhe që është model me moralet e tij të larta.

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë çdo shkrimtari që ka penë dinjitoze, larg banalitetit dhe ka ndërgjegje të zgjuar.

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë çdo mësuesi që jep kontribut për mirë edukimin e brezit të ri dhe kultivimin e vlerave tek fëmijët.

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë çdo doktori, dashamirës për të sëmurin dhe i dhembshur me shëndetligun.

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë çdo ushtari që e kalon natën zgjuar për të ruajtur qetësinë e njerëzve, pasuritë dhe jetët e tyre.

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë çdo bujku që punon tokën e tij, për të nxjerrë perimet dhe frutat e dobishëm.

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë të gjithë atyre vëllezërve të sëmurë, që kanë zënë shtratin, të cilët i urojmë: Zoti u shëroftë dhe bashkë me shëndetin, u dhashtë dhe sevapin!

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë të gjithë atyre invalidëve, të cilëve u themi: Ju jeni zemrat tona që ecni mbi tokë, ju jeni shpirtrat tanë që fluturojnë në qiell. Me gjithë zemër ju urojmë shëndet dhe jetë të lumtur!

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë prindërve, për të cilët lutemi: O Zot! Mëshiroji ashtu siç u kujdesën për ne kur ishim të vegjël!

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë të vobektëve, fukarenjve, të provuarve dhe të keqtrajtuarve në çdo cep të botës, të cilëve u themi: Paqja qoftë me ju! Duroni, pasi dielli së shpejti do të lind! E nesërmja e ndritur do të vijë padyshim!

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë kujtdo që ka kontribuar në zhvillimin e jetës, me mundin, djersët, idetë, dijet, penën, urtësinë, poezitë apo ambiciet.

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë kujtdo që na ka bërë një të mirë në çfarë do forme.

Buzëqeshjen e Bajramit, ia dhurojmë kujtdo tjetër që është sjellë keq me ne, na ka hyrë në hak, na ka ofenduar, na ka përgojuar dhe ka menduar keq për ne. Këtyre, ne u themi: Zoti u faltë!

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë atyre që janë në kërkim të së vërtetës dhe interesohen për të. Atyre u themi: Bravo u qoftë, pasi jeni në kërkim të udhës së drejtë.

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë fëmijëve, të cilëve u themi: Mirësevjen brezi i ardhshëm, burrat e së nesërmes, sythat e jetës dhe zogjtë e parajsës.

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë të gjithë myslimanëve dhe besimtarëve, të cilat i qëndrojnë besës, duke besuar Allahun si Zotin e tyre, Muhamedin si profet dhe Islamin si fenë e tyre.

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë atyre që i përmbahen të mesmes së artë, as nuk e ekzagjerojnë dhe as nuk e lënë pas dore.

Buzëqeshjen e Bajramit ia dhurojmë të gjithë vëllezërve në humanizëm, të cilët e duan paqen, heqin dorë nga dhuna dhe agresioni dhe kontribuojnë për sigurinë. Këtyre ne u themi: Ju jeni partnerët tanë në kompaninë e jetës, karvanin e kësaj bote, institucionin e zhvillimit dhe novatorizmit./AO/
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.