MЁNYRA E ABDESIT

 
Si ta shfrytėzojmė ditėn e Arafatit? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Valdet Kamberi   
e enjte. 25 tetor 2012
 Kërko nga Allahu që me perëndimin e diellit të ditës së Arafatit Allahu të na falë mëkatet. Kërkoni nga Allahu t’iu bëjë prej atyre që bëjnë punë të mira dhe vdesin duke i vepruar ato.
1- Flej herët ashtu që të mbledhësh forcën për namaz nate.
2- Ngritu për të ngrënë syfyr.
3- Fale namaz sa të mundesh dhe duke qenë në sexhde kërko mëshirën dhe faljen e Allahut.
4- Para namazit të mëngjesit bën istigfar që të shkruhesh prej atyre që kërkojnë falje.
5- Para namazit të mëngjesit merr abdes dhe kujto se mëkatet bien ashtu siç bie pika e fundit e ujit.
6- Mos harro lutjet pas abdesit.
7- Fale namazin e sabahut me xhemat dhe qëndro në xhami për 15 minuta pas lindjes së diellit.
8- Menjëherë pas namazit fillo me tekbiret.
9- Derisa je ne vendin ku je falur, thuaj: Allahu Ekber, Subhanallah, Elhamdulilah, La ilahe il-lallah.
10- Mos harro dhikrin e sabahut.
11- Pas lindjes se diellit për 15 min. fal dy rekate dhe llogaritesh që ke bërë haxhxh dhe umre me Muhamedin alejhi selam. Andaj mos e le pa e bërë.
12- Ti mund të zgjedhësh, por nëse nuk flen atëherë shfrytëzoje kohën gjatë gjithë ditës duke përmendur Allahun dhe duke lexuar Kur’an. Por, nëse bën gjumë llogarite adhurim ndaj Allahut.
13- Ngritu për të marrë abdes dhe fale namazin e drekës, kujtoje Allahun dhe lexo Kur’an.
14- Fale namazin e ikindisë dhe bëje dhikrin e mbrëmjes.
15- Lexo Kur’an deri gjysmë ore para namazit të akshamit, lutu duarngritur pa ndërprerë dhe kujto ditën kur do të qëndrosh para Allahut.
16- Mos i harro në lutje vëllezërit dhe motrat e tua që po përjetojnë luftë, kanë brenga, halle dhe derte në çdo cep të botës.
17- Kërko nga Allahu që me perëndimin e diellit të ditës së Arafatit Allahu të na falë mëkatet.
18- Kërkoni nga Allahu t’iu bëjë prej atyre që bëjnë punë të mira dhe vdesin duke i vepruar ato.
19- Me fillimin e ezanit të namazit të akshamit çele iftarin dhe mos harro që agjëruesit nuk i kthehet lutja.
20- Kujdes nga vetpëlqimi dhe mashtrimi i shejtanit gjatë këtyre adhurimeve.

Përshtati: Valdet Kamberi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.