MЁNYRA E ABDESIT

 
Fara e Zezė (Vaji i Farės sė Zezė) dhe elementet shėruese tė saj PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ...   
e diel. 23 shtator 2012

Vlera e këtij vaji në hadithet e Muhammedit, alejhi selam

Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) ka transmetuar se i Dërguari i Allahut, Muhamedi (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të!) ka thënë: "Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, (Habbetus Seuda) sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje, përveç vdekjes". (Transmeton imam Ahmedi, Tirmidhiu, En Nesaiu, Ibni Maxhe. Imam Albani thotë hadithi është i vërtetë)

Gjithashtu, Ebu Hurejra transmeton se i Dërguari i Allahut, për farën e zezë ka thënë: ’’Në Farën e Zezë ka shërim për çdo sëmundje, përveç vdekjes.” (Transmeton Buhariu në kapitullin e mjekësisë, Muslimi në kapitullin e selamit).

Studimet shkencore tregojnë se:

Fara e Zezë përmban vaj acidic, të pangopur, vaj me eter, vitamina dhe një sërë substancash të tjera të domosdoshme për organizmin. Tashmë është vërtetuar se vaji acidik i pangopur që përmban Fara e Zezë ndikon pozitivisht mbi metabolizmin e trupit, rrit imunitetin dhe ndalon alergjinë.

Fara përmban përafërsisht 38% karbohidrate, 35% vajra të ndryshme, 21% albuminë dhe pjesa tjetër përbëhet prej më shumë se njëqind substancave të ndryshme. Për t’u përmendur janë: vajrat acidike të pangopura, acidi linolein, acidi alfa-Linolein, vajrat me eter (Nigellon, Alfa-Pinen etj.), vitaminat (B1, B2, B6, Acidi Folik, Niacina), mineralet (hekur, kalcium, magnez, zink, etj.) dhe amino-acidet.

Veçortë e vajrave acidike të pangopura:

• Ndihmojnë metabolizmin e trupit.

• Nevojiten për rritjen, zhvillimin dhe rinovimin e qelizave.

• Ndihmojnë në zhvillimin e hormoneve dhe në formimin e një sistemi nervor dhe hormonal-mbrojtës të shëndetshëm.

• Pengojnë shtimin e substancave që dërgojnë sinjale alergjike.

• Ndalojnë qelizat mbrojtëse (imunitare) të punojnë më shumë se ç’duhet.

• Kolesterolin në gjak e kthejnë në nivelet normale.

• Pengojnë bllokimin e damarëve duke rregulluar strukturën e tyre dhe njëkohësisht shpejtësinë e qarkullimit të gjakut.

• Ulin tensionin dhe reduktojnë rrezikun e ashpërsimit të damarëve dhe infarktit në zemër.

• Ndihmojnë në përmirësimin e shpejtë të plagëve.

• Trupi i njeriut nuk i prodhon këto vajra dhe është i detyruar t’i marrë nga jashtë, 1gram vaj i Farës së Zezë është i mjaftueshëm për nevojat ditore.

Vajrat me eter si Nigellon dhe Alfa-Pinen zgjerojnë rrugët e frymëmarrjes, lehtësojnë kollitjen, pengojnë qelbëzimin dhe ndalojnë dhimbjen. Nëse përdoren rregullisht, ulin sheqerin në gjak. Vitaminat B1, B2 dhe B6 luajnë rol në prodhimin e enzimave dhe forcojnë sistemin mbrojtës. Acidi Folik redukton rrezikun e tensionit dhe sëmundjeve të zemrës. Gjithashtu, është i nevojshëm në rinovimin e qelizave. Antioksidantet, si vitaminat A,E,C dhe Beta-Karetin forcojnë sistemin mbrojtës të trupit.

Përveç efektit që jep Fara e Zezë në sistemin imunitar, metabolizmin dhe zhvillimin e hormoneve, njëkohësisht pastron trupin nga substancat e dëmshme të quajtura Toxin, përforcon qarkullimin e gjakut, ndihmon në funksionin e zorrëve dhe rrit shkëlqimin e flokëve dhe lëkurës. Gjithashtu, ul tensionin dhe temperaturën dhe kryen funksionin e antibiotikëve. Është mjaft efektiv ndaj sëmundjeve alergjike si: astma dhe alergjia ndaj poleneve. Për efektin që ka në sistemin imunitar është i këshillueshëm përdorimi në sëmundjet si: AIDS-si, kanceri etj.

Me gjithë këto të mira që përmban Fara e Zezë, ështe vështirë të qëndrojë jashtë vëmendjes së botës perëndimore. Vitet e fundit në Evropë dhe SHBA vërehet të ketë kërkesë për këtë farë. Në farmacitë gjermane Fara e Zezë tashmë është e pranishme në formën e saj origjinale si farë, vaj ose tabletë.

Vaji Habbetus-seuda është antibiotik kundër viruseve dhe mikrobeve dhe gjithashtu gjendet në të një lëndë antikancer e cila quhet karotinë. Në të ka disa hormone të cilat ndihmojnë në rritjen e fuqisë seksuale dhe janë aktivizuese. Përdorimi i këtij vaji sjell urinimin e shpeshtë, gjë që ka të bëjë me pastrimin e sekrecioneve. Gjithashtu, përdoret për të trajtuar gjendje të lëkurës si: ekzemën dhe qelbëzimet si dhe për të trajtuar simptomat e ftohjes. Vaji Habbetus-seuda përmban enzima që ndihmojnë në tretjen e ushqimit. Në të gjenden qetësues dhe stimulantë të cilët aktivizojnë funksionin e mëlçisë. Është i dobishëm për sëmundjet e kraharorit, të sterilitetit dhe rregullues për trupin. Vaji Habbetus-seuda përmban elemente vepruese me dobi të shumta. Në të ka: fosfat, hekur, fosfor, karbohidrate dhe antibotikë shumë të fortë kundër çdo lloj mikrobi. Tani është zbulur se vaji Habbetus-seuda rrit imunitetin e trupit dhe kjo i jep mundësi trupit të luftojë sëmundjet.

Analizat laboratorike, kapacitetet shëruese dhe përmbajtjet e Farës së Zezë

Vaji i kokrrës së zezë (Nigella Sativa), përmban përqindje të lartë aminoacidesh çlinoleik acid], acid ky me veti të transformuara si më poshtë:

• Ndihmon sistemin imunitar dhe rrit kapacitetin e rezistencës ndaj dhimbjeve

• Ndihmon në uljen e kolesterolit në gjak nëpërmjet sekretimit të tij me jashtëqitje si dhe me rrugë të rishpërndarjes nga gjaku tek indet

• Rrit efektivitetin e fibrinit dhe ndërton qeliza të shëndosha nervore

• Shton spermatozoidet - rrit fuqinë e tyre si dhe kohëzgjatjen e koagulimit

• Mban në mënyrë konstante imunitetin e lëkurës

• Është mjet i rëndësishëm për të ndërtuar yndyrën e qelizave nervore

Përdoret si ushqyes plotësues dhe mbështetës natyral për sistemin imunopneumatik dhe si trajtues natyral për shumë sëmundje, veçanërisht të atyre që vijnë si rrjedhojë e dobësimit të sistemit imunitar

• Ndihmon në tretjen e tajitjes së pamjaftueshme të tëmthit

• Nxit taitjen e Acidit Urik

• Ndihmon funksionin e shpretkës që të punojë sa më mirë

• Ndihmon në shërimin e migrenës

• Ndihmon forcimin e vitalitetit të organizmit

• Është kundër rraskapitjes

• Përmirëson imunitetin e organizmit, posaçërisht në gjendjen e sëmundjes dhe ato rekovaleshente

• Është kundër kallove

• Përmirëson tretjen dhe apetitin

• Ul temperaturën e trupit

• Është kundër diaresë

• Është kundër sëmundjeve bakteriale dhe virusale, mënjanon dhimbjen e kokës

• Është kundër gjakderdhjes dhe hemofiljes - është kundër sëmundjeve kancerogjene

• Mjekon sëmundjen e livirzës - pakëson nivelin e sheqerit në gjak - nxit tajitjen e qumështit tek gjidhënëset, rregullon hormonet e rritjes

• Ul kolesterolin në gjak etj.

Këto acide shpërbëhen në trup dhe japin këto efekte:

Përgjegjigjen për kontrollin e acarimeve dhe aktivizimin e qelizave imunitare T dhe
B, që konsiderohen ndër më të rëndësishmet në preventiva. Gjithashtu, aktivizon punën e globilit imunitar IGE. Pastaj, pakëson sekretimin e Histaminës dhe të lëndëve që shkaktojnë alergji. Gjithashtu, jep efekte të mbikontrollimit të infektimeve në përgjithësi, pastaj, zgjeron kanalet e frymëmarrjes, lufton infektimet e mushkërive, ndihmon shërimin e asmës dhe aparatin e frymëmarrjes.

Vaji i Kokrrës së Zezë është i pasur me vlera ushqyese që përmbajnë proteina dhe vlera minerale të ndryshme. Ky produkt nuk përmban gjëra të shtuara por është 100% natyral. Farat e Farës së Zezë (Habetus-seude) të cilat janë të një cilësie të lartë janë kompresuar në laborator të ftohtë dhe sipas kushteve të sakta të të ushqyerit, duke ruajtur të gjithë përbërësit e tij, pa ndryshuar strukturën e tij kimike.

Si ta përdorim?

Ti o njeri, që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet patjetër duhet të këmbëgulësh në përdorimin e Farës së Zezë. Rëndësia e Farës së Zezë është e madhe. Pikërisht për këtë duhet të bëhet shoqërues gjatë jetës tënde që të ruash shëndetin ashtu siç na ka porositur Profeti (paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të) i cili nuk flet nga mendja e tij. Allahu thotë në Kur'anin Famëlartë: "Dhe ai (Muhamedi a.s.) nuk flet nga mendja e tij. Është vetëm Shpallje që i frymëzohet". (Sure En-Nexhm: 3-4)

Çfarë doze këshillohet?

Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë. Më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Pasi përzihet mirë, pihet kështu për çdo ditë. Do të japë rezultat me ndihmën e Allahut të Madhëruar, sepse, pa lejen e Allahut nuk ndodh asgjë në tokë dhe në qiej.

Ajo që çdo besimtar duhet të kuptojë është se ky ilaç nuk është gjë tjetër veçse një sebep (shkak) për të shëruar këto sëmundje, sepse është Allahu i Madhëruar është Ai që shëron.

Shërimi me lejen e Allahut nga magjia, mësyshi dhe mesi (prekja nga shejtani)

Perdorimi i këtij bari kundër këtyre sëmundjeve padyshim se ka rol të pazëvendësueshëm nëse bëhet në momentin dhe kohën e kërkuar. Është mirë që këtij bari t’i fryhet pas leximit të Kur’anit, duke pasur parasysh se të fryerit ka ndikim të madh tek exhini apo exhinët, të cilët janë në trupin e personit të sëmurë. Reagimi është aq i madh dhe pozitiv sa që edhe ne nuk mund ta besojmë. Për këtë mësojmë nga tregimet e atyre që kanë përmirësime të mëdha nga përdorimi i këtij bari. Natyrisht, duhet të dihet edhe mënyra e përdorimit si: për pirje, lyerje në vende të caktuara, ku kërkohet dhe ku dhimbja, shtrëngimi, mpirja e ndonjë pjese të trupit është prezente. Aty ku ka temperaturë, lëvizje të pavullnetshme të ndonjë pjese të trupit, shtrëngim në gjoks apo pas kokës e shumë e shumë simptome dhe raste të tjera.

Shpërlarja e gojës me lëngun e Farës së Zezë duke e përzier me uthull ndihmon në forcimin e dhëmbëve dhe të mishit të dhëmbëve.

Në raste nervozizmi apo tensioni nervor preferohet një lugë e vogël e qajit, mbushet me vaj të Farës së Zezë, hidhet në një filxhan me kafe. Kjo dozë qetëson sistemin nervor dhe ndihmon gjithashtu të sëmurët me kollë të keqe, kollë të thatë, kundër paralizës faciale dhe tetanosit.

Thithja e avullit të vajit të vluar të Farës së Zezë ndihmon kundër paralizës faciale dhe tetanosit dhe eliminon shkaktarët e saj.

Disa këshilla praktike rreth përdorimit të Farës së Zezë në shërimin e disa sëmundjeve

Kolla dhe asma

Fërkoni me vajin e Farës së Zezë kraharorin dhe shpinën, pini 3 herë në ditë nga një lugë të vogël vaj të kokrrës se zezë (mëngjes, drekë dhe darkë), gjithashtu hidhni dy lugë të vogla në ujë të vluar dhe thithni avullin e tij.

Këputja dhe dembelizmi

Një lugë të vogël vaj të Kokrrës së Zezë, e shoqëruar me lëng portokalli, pihet për çdo ditë (dhjetë ditë rresht pas buke në mëngjes dhe më pas do të shihni ndryshim në vetën tuaj menjëherë.

Aktivizimi i memorjes dhe rritja e aftësisë për të kuptuar

Një lugë të vogël vaj të Kokrrës së Zezë, e shoqëruar me 100 ml nenexhik të zier. Pihet për çdo ditë pas buke në mëngjes për 10 ditë rresht. Pas dhjetë ditësh do të shihni ndryshimin, me lejen e Allahut.

Gurë në veshka, në tëmth dhe në kanalin e urinës

1/4 kg fara Habbetus-seude

1/4 kg mjaltë Habbetus-seude

Bluhen mirë farat e zeza dhe përzihen me mjaltin e kokrrës së zezë Habbetus-seuda dhe dy lugë nga kjo përzierje i hedhim në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të ngrohtë, shoqëruar me një lugë të vogël vaj të kokrrës së zezë. Pihet esëll për çdo ditë, për një muaj rresht.

Të vjellat e shpeshta

Një lugë e vogël vaj të Farës së Zezë dhe një lugë e vogël karafil i bluar. Hidhet në lëng nenexhiku çaj nane të zier dhe pihet nga kjo përzierje tre herë në ditë në mëngjes, drekë dhe darkë pas buke. Doza këshillohet sa herë që kemi të vjella të shpeshta.

Për t’u mbrojtur nga çdo lloj sëmundje

Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë (mjalti është mirë të jetë i kokrrës së zezë, apo çdo lloj mjalti tjetër). Pasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë në mëngjes dhe darkë para buke.

Për pastrimin dhe zbukurimin e fytyrës
Përzihet një lugë vaji Habbetus-seuda me një lugë vaj ulliri dhe lyhet me të fytyra duke e lënë një orë. Pastaj, lahet fytyra me ujë dhe sapun dhe ndryshimi do të jetë i dukshëm pas disa herave, inshallah.

Acarimi i lëkurës dhe fërkimi ndërmjet kofshëve

Lahet vendi i acaruar me ujë dhe sapun. Pasi fshihet me ndonjë copë, fërkohet mirë me vajin e Kokrrës së Zezë në mbrëmje dhe lihet ashtu deri në mëngjes.

Zemra dhe ngushtimi i damarëve të gjakut

Pihet vaji i Farës së Zezë me çdo lloj lëngu të ngrohtë si: çaj, qumësht etj. Kjo sepse shkrin yndyrat dhe zgjeron damarët. Kjo mënyrë këshillohet pas buke sa herë që ka ngushtim në damarët e gjakut.

Zbardhja e lëkurës (vende –vende në formë pullash)

Fërkohet vendi i sëmurë me uthull molle (lëng molle i fermentuar) e më pas me vaj të Kokrrës së Zezë për çdo ditë, për 15 ditë me radhë.

Reumatizma dhe dhembja e shpinës

Ngrohet një sasi e vajit Habetus-seuda e më pas masazhohet fort në vendin që ndihet dhimbje (fërkimi duhet të jetë i fortë sikur fërkohet kocka dhe jo lëkura). Pihet një lugë e vogël e vajit Habbetus-seuda tre herë në ditë (në mëngjes, drekë dhe darkë) për çdo ditë, për dy javë rresht.

Dhembja e kokës

Ngrohet vaji i Farës së Zezë pak dhe masazhohet koka. Pasi janë njomur gishtat me vajin e vakët, duke filluar nga balli dhe duke zbritur anash fytyrës e duke përfunduar rrëzë veshëve. Pihet gjithashtu një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë në mëngjes, esëll për tre ditë rresht.

Shërimi nga çdo lloj sëmundje në stomak dhe aciditeti

Pihet një lugë e vogël vaj të kokrrës së zezë në një gotë me qumësht të nxehtë. Pihet tre herë në ditë (në mëngjes, drekë dhë darkë), pas buke, për 15 ditë me radhë.

Çdo lloj sëmundje tek femrat në lindje dhe për mbajtjen e fetusit (foshnjes në bark)

Një lugë e vogël vaj të kokrrës së zezë e përzier me pak janesun (lat.Pimpinella anisun) dhe një lugë të vogël mjaltë të Farës së Zezë. Përzihen mirë të gjitha dhe kjo përzierje pihet pesë herë në ditë për 40 ditë me rradhë. Përzierja këshillohet pas buke apo pas ngrënies së diçkaje.

Dobësi seksuale

200 gr Fara të Zeza të bluara përzihen me 50 gr vaj ulliri. i shtohen edhe 100 gr çamçakëz arab mashkull i bluar, 50 gramë vaj xherxhiri, 50 gr vaj të Farës së Zezë, 20 gramë mjaltë të Farës së Zezë dhe më pas përzihen të gjitha. Përdoren tre herë në ditë (në mëngjes, drekë dhë darkë), pas buke.

Rritja e imunitetit dhe vendosja e ekuilibrit psiqiko-tretës në trup

Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mire, pihet kështu për çdo ditë ditë (në mëngjes, drekë dhe darkë), pas buke, për një muaj rresht.

Migrena

Lyhet pjesa në të cilën ndihet dhimbje dy herë në ditë, dhe më pas pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë (mjalti është mirë të jetë i kokrrës së zezë, apo çdo lloj mjalti tjetër). Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë, derisa të ndiheni mirë.

Acarimet e mushkërive, kolla alergjike dhe gripi

Lyhet pjesa e kraharorit butësisht, dhe më pas pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë, derisa të ndiheni mirë.

Ulçeri peptik (ulçeri i stomakut)

Pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas në të hidhet një lugë e madhe mjaltë (mjalti është mirë të jetë i kokrrës së zezë, apo çdo lloj mjalti tjetër). Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë, përgjatë një periudhe tre mujore. Largoju përdorimit të frutave të tharta (limoni, portokalli i thartë etj). Këshillohet masazh i lehtë nga jashtë me vajin e Farës së Zezë si dhe konsumimi i shegës bashkë më cipën e saj të brendshme.

Acarimet gjinekologjike

Në rast acarimesh të tilla, vaji përdoret nga jashtë derisa të vërehet përmirësimi dhe nuk këshillohet asnjëherë pirja e tij nga femrat shtatzëna. Gjatë shtatzanisë vaji përdoret për ruajtje nga plasaritjet e lëkurës së gjoksit, të barkut dhe të kofshëve duke u lyer me të.

Plasjet acarimet kronike dhe alergjitë e lëkurës (myku, ekzema etj)

Lyhet pjesa e acaruar dy herë në ditë, dhe pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas në të hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë dhe pihet kështu për çdo ditë, derisa të ndiheni mirë.

Diabeti

Pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet në të një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mire, pihet kështu për çdo ditë, duke u shoqëruar me një gotë të zier të çajit të pelinit. Kjo dozë përdoret për diabetikët sa herë që kanë shqetësime në rritjen e sheqerit në gjak.

Ulja e kolesterolit në gjak

Pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë derisa të ndiheni mirë. Shmangu përdorimit të yndyrnave shtazore dhe përpiqu të ulësh peshën.

Impotenca

Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët duke u shoqëruar me pak lëng ftoi të egër, ambergris dhe vitaminë E. Kjo dozë pihet për çdo ditë në mëngjes pas buke për dy muaj rresht.

Hemoroide

Përzihet vaji i farës se zezë me vaj ulliri në të njëjtën masë dhe çdo ditë pihen nga tre lugë të mëdha (në mëngjes, drekë dhe darkë), përgjatë një periudhe 10 ditore. Me këtë përzierje shpërlahet fyti para gjumit një herë në tre ditë radhazi, dhe konsumohen për çdo ditë 3 kokrra fiq për gjatë një jave.

Guti (cerma, sëmundje që shkakton dhimbje në kyçe, nyje dhe kupat e gjurit)

Pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet në të një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë, pihet kështu për çdo ditë derisa të ndiheni mirë, dhe konsumohet sa më shumë fiku i thatë.

Shërimi i shputës së këmbës dhe thonjtë

Pjesa e dëmtuar lyhet me vaj të Farës së Zezë dhe më pas pihet doza e këshilluar: Pesëmbëdhjetë minuta para mëngjesit dhe darkës, merret një lugë e vogël e vajit të Farës së Zezë dhe hidhet në një gotë të mbushur përgjysmë me ujë të vakët dhe më pas hidhet në të një lugë e madhe mjaltë. Mbasi përzihet mirë pihet kështu për çdo ditë derisa të ndiheni mirë.

Mjekimi i rënies së flokëve dhe të thinjurit e parakohshëm

Fërkohen rrënjët e flokëve me lëng limoni dhe lihen kështu për 15 minuta. Pastaj lahet koka me sapun, më pas fshihet koka dhe lyhet me vajin e farës së zezë. Përsëritet ky veprim për disa javë.

Kolli i thatë

Një lugë çaji me vaj të Farës së Zezë hidhet në një filxhan kafeje dhe pihet kjo në mëngjes dhe darkë pas buke. Përzihet 2 herë në ditë dhe i bëni masazh gjoksit dhe shpinës me vajin e Farës së Zezë.

Sëmundjet e syve dhe mos shikimi mirë

Gjysmë ore para se të shkoni për të fjetur lyeni kapakët dhe lëkurën e syve me vaj të Farës së Zezë. Ёshtë e preferueshme që njëkohësisht dhe me lyerje të pini dhe përzierjen e cila përbëhet nga një lugë çaji me vaj të Farës së Zezë në një gotë me lëng karote. Rezultatet do të duken që në muajin e parë.

Gripi dhe të zërit e hundës

Një pikë të Farës së Zezë e hedhim në shkopin me të cilin pastrohet veshi pastaj pastrohet brendësia e hundës. Kjo ndihmon për ata të cilët vuajnë nga gripi dhe dhembja e kokës, të shkaktuar nga të ftohtit.

Dhembja e dhëmbit

Gjysmë luge me vaj të Farës së Zezë hidhet në një filxhan me ujë të nxehtë dhe me këtë përzierje shpërlahet goja, pastaj hidhet një pikë prej saj tek dhëmbi që ndihet dhimbje. Ky veprim e zbut në mënyrë efikase dhimbjen e dhëmbit.

Fara e zezë nuk është e dëmshme dhe në mënyre efikase mund ta përdor çdo kush. Efektet e saj arrihen duke këmbëngulur në përdorimin e saj. Nëse merret ashtu siç këshillohet më lart nuk do të shkaktojë kurrfarë irritimesh apo efekte anësore.

Ky vaj përmban ekuilibrin psiqiko-fizik të njeriut dhe shërben në rritjen e qelizave imunitare, vë në kontroll çdo lloj infeksioni në trup dhe gjithashtu shton gjëndrat endokrine, siç është aktivizimi i pankreasit tek të moshuarit dhe normalizon gjendjen psiqike dhe atë të menstruacioneve.

Vërejtje: Doza për fëmijë është gjysma e dozës së këshilluar të cilën e përmendëm më lart.

Gjithashtu, duhet ditur se vaji i Farës së Zezë Habbetus-seuda përdoret për gratë shtatzëna vetëm për lyerje dhe nuk guxon të përdoret për pije. Por, këshillohet lyerja me të në pjesët e gjoksit, barkut dhe kofshëve. Gjithashtu, ndalohet pirja e këtij vaji për personat me organe të transplantuara, si: shpretka, veshka, zemra etj.

ALLAHU E DI MË SË MIRI!
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.