MЁNYRA E ABDESIT

 
Urtėsi nga Ali b. Ebu Talibi PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Vjosa   
e diel. 02 shtator 2012

Transmetohet se Ali b. Ebu Talibi – Allahu qoftë i kënaqur prej tij– ka thënë:

 “Robi i (Allahut) nuk duhet të frikësohet, veçse për mëkatet e tij, dhe nuk duhet të shpresojë, përveç në Zotin e tij.

Injoranti nuk duhet të ketë turp nga të pyeturit, dhe i dijshmi nuk duhet të ketë turp të flasë - e nëse nuk din asgjë të thotë - Allahu e di më mirë.

Durimi (sabri) ndaj besimit (imanit) është sikur koka për pjesën tjetër të trupit. Nëse prehet koka, trupi do të prishet/kalbet.

Dhe ai që nuk ka sabër, nuk ka iman. "
Al-Baihaqî, Shu’ab Al-Îmân, Vol.12, f. 195.
www.sayingsofthesalaf.net
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.