MЁNYRA E ABDESIT

 
Unė do ta veshi hixhabin PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Perihane Tunuzliu-Vilanci   
e enjte . 07 qershor 2012

Unë do ta veshi hixhabin, një shami
Që më mbulon kokën, qafën e fytin
Sepse unë jam muslimane e cila besoj
Se çdo femër e ka obligim ta vë hixhabin.

Sot, fatkeqësisht, kur më shohin në rrugë me shami
Njerëzit e pandërgjegjshëm më shikojnë me shumë habi,
Mendojnë se jam ndonjë talibane,
Sepse syri i tyre është mësuar të sheh ndryshe…

Në Kur’an ne kemi mësuar se çdo femër duhet ta mbajë edhe hixhabin,
Sepse kështu së pari e respekton Allahun aze ve xhel,
po ashtu respekton edhe veten dhe familjen tënde,
si dhe tregohesh se je muslimane.

... Nga ajo ditë që unë e mbaj hixhabin,
Shumë e lirë dal në rrugë, ani se dikujt kjo edhe mund t’i pengojë
Po unë e respektoj Allahun Një dhe urdhrat që na i ka dhënë
Zemra e ime është shumë e qetë tash me hixhab.

Unë në fund e kam edhe një porosi
për motra e vajza muslimane
veshni hixhabin menjëherë,
që të jeni të qeta përherë.

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.