MЁNYRA E ABDESIT

 
A e dini se kush ėshtė i falimentuar – muflis? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Fatime Islami   
e premte. 18 maj 2012

Ka thënë Pejgamberi sal Allahu alejhi ve selem: “A e dini kush është i falimentuar (muflis)?” (As-habët) Thanë: “I falimentuar te ne është ai i cili nuk ka as para e as mall”. Tha: “I falimentuar i ummetit tim është ai që vjen në Ditën e Gjykimit me namaz, me agjërim, me zekat, por njëkohësisht ai ka sharë atë, ka shpif këtë, ka ngrënë pasurinë e atij, ka derdhur gjakun e këtij, ka rrahur tjetrin, atëherë i jipen këtij e atij (atyre që i ka dëmtuar) prej të mirave të tij dhe nëse harxhohen mirësitë e tij para se t'u paguhen borxhet, atëherë do të merren prej mëkateve të tyre dhe do t'i ngarkohen këtij, pastaj edhe ky do të hedhet në zjarr”. (Transmeton Muslimi).

Karakteristikat e të falimentuarit:

1 - përkushtimi i dëmshëm apo i urryer,
2 – pakënaqësia,
3 - padrejtësia, shkelja e të tjerëve,
4 – zilia,
5 – gibeti, bartja e fjalëve, shpifja (për amoralitet).Përktheu: U.Abdullah Fatime Islami
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.