MЁNYRA E ABDESIT

 
8 kėshilla pėr shtimin e imanit PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Valdet Kamberi   
e hėnė. 14 maj 2012
 Falja e namazit në kohën e tij, përmendja e Allahut, lutjet ditore, leximi i një pjese nga Kur’ani çdo ditë, dërgimi i salavateve, të thuash “Estagfirullah”…


1- Falja e namazit në kohën e tij, sepse ajo është prej punëve që na afron tek Allahu, aze ve xhel-le.

2- Përmendja e Allahut, aze ve xhel-le, qoftë edhe një pesë minutësh në ditë. Duke thënë “subhanallah”, “elhamdulilah”, “Allahu ekber”, “la havle ve la kuvete ila bilah”, “la ilahe ilallah”.

3- Lutjet ditore me vendosmëri dhe mbështetje tek Allahu, aze ve xhel-le.

4- Leximi i një pjese nga Kur’ani çdo ditë, që të mos llogaritesh nga të shkujdesurit.

5- Qëndrimi larg shoqërisë së keqe!

6- Dërgimi i salavateve mbi Muhamedin, alejhi selam, së paku 10 herë në ditë.

7- Të thuash “Estagfirullah” brenda 24 orëve, të paktën 100 herë.

8- Agjërimi i ditës së hënë dhe të enjte sipas mundësisë, apo tri ditët e bardha nga çdo muaj.

O Allah na udhëzo dhe përforco në atë që je i kënaqur (Ti), prej punëve tona! Amin!

Përktheu: Valdet Kamberi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.