MЁNYRA E ABDESIT

 
Disa kėshilla pėr mbjelljen e vetėbesimit tek fėmija juaj PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Valdet Kamberi   
e martė . 08 maj 2012
 Lëre të ndihet se edhe ai ka rëndësi, pozitë dhe aftësi që ia ka dhuruar Allahu.
Mësoje si të shprehet dhe të paraqes idetë e tij tek të tjerët.
1- Lavdëroje fëmijën tënd para të tjerëve.
2- Mos e le ta kritikojë veten e tij.
3- Thuaj atij të lutem apo faleminderit.
4- Trajtoje si fëmijë dhe bëje ta jetojë fëmijërinë e tij.
5- Ndihmoje t’i merr vendimet si i pavarur.
6- Mësoja notin.
7- Bëje mysafir nderi në ndonjë rast të veçantë.
8- Pyete për mendimin e tij dhe merre mendimin e tij në disa çështje.
9- Bëji një vend të posaçëm në dhomë për punët e tij, dhe shkruaj emrin e tij në të arriturat e tij.
10- Ndihmoje në zgjedhjen e shoqërisë, sepse shumica e fëmjëve sot nuk dinë si ta zgjedhin shoqërinë.
11- Mësoja namazin dhe mbill tek ai parimet e besimit në Allahun.
12- Lëre të ndihet se edhe ai ka rëndësi, pozitë dhe aftësi që ia ka dhuruar Allahu.
13- Mësoje si të shprehet dhe të paraqes idetë e tij tek të tjerët.
14- Mësoje si t’i lexojë të dhënat dhe t’i praktikojë ato.
15- Mësoje si të vendosë për veten e tij parime dhe obligime që më pas t’i pasojë dhe realizojë ato.
16- Mësoja gjërat elementare të ndihmës së shpejtë.
17- Mundohu t’i përgjigjesh të gjitha pyetjeve të tij.
18- Realizoji premtimet e tua ndaj tij.
19- Lavdëroje punën dhe të arriturat e tij.
20- Veço (të paktën) një ditë duke i bërë surpriza që e gëzojnë.

Përshtati: Valdet Kamberi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.