MЁNYRA E ABDESIT

 
Mendime...(2) PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Avni Tafili   
e enjte. 12 prill 2012

Disa njerëz, për t’i bindur që të bëjnë një të mirë, duhet t’ua thuash dhjetëra arsye, me radhitje madje, ndërsa për të bërë një të keqe, mjaftohen me një arsye të vetme! E për të kundërshtuar, u duhet një arsye, e për të pranuar, u duhen dhjetëra arsye.

Nëse do të përkujdeseshin njerëzit për t’i ruajtur lidhjet me Krijuesin e tyre, Zotin e Lartmadhëruar, siç përkujdesen për ruajtjen e lidhjeve me njerëzit, nuk do t’u duhej kaq shumë mund e kohë në këtë drejtim, gjithçka do të rregullohej njëherësh. Lidhja me Zotin, zgjidh të gjitha nyjat! Sa më e fortë të jetë ajo, po aq më i çliruar do të ishte njeriu. Do të çlirohej nga të gjitha shtrëngimet mendore e shpirtërore.

Gjuha jonë, është ajo gjuhë që njerëzimit i sjell paqe, tolerancë, respekt, dashuri e mirëkuptim! Gjuhë e mëshirës, jo e urrejtjes. Gjuhë e butësisë, jo e vrazhdësisë. Gjuhë e ndërtimit, jo e rrënimit. Gjuhë e çlirimit, jo e robërimit. Gjuhë e shpëtimit, jo e shkatërrimit.


     Dhe humbja, mund të sjellë fitoren, atëherë kur ajo shtyn njeriun të mësojë për shkaqet e humbjes dhe t'i përvetësojë shkaqet e fitores. E për të ngadhënjyer, lypset bashkëveprim të koordinuar.


    
Nëse doni ta provoni veten se sa jeni të drejtë, atëherë në njërën anë të peshores vendoseni veten dhe ata që i doni dhe ju duan, ndërsa në anën tjetër ata që i urreni dhe ju urrejnë, pastaj gjykoni fjalët, sjelljet dhe veprimet.

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.