MЁNYRA E ABDESIT

 
Pse nė njė rekat i bėjmė dy sexhde (?) PDF Printoni E-mail
Shkruar nga ...   
e diel . 19 shkurt 2012

Është pyetur Ali bin Ebu Talibi, Allahu qoftë i kënaqur me të, se pse në një rekat i bëjmë dy sexhde? Dhe pse në tokë?
Prijësi i muslimanëve, Allahu qoftë i kënaqur me të, ka lexuar këtë ajet:

Nga ajo (Toka) ju kemi krijuar, dhe në të do t’ju kthejmë, edhe prapë nga ajo do t’ju nxjerrim juve herën tjetër”. (Taha, 55)

Posa të bësh sexhden e parë dhe ta ngritësh kokën nga ajo, do të thotë: “Nga ajo (Toka) ju kemi krijuar…”, dhe i gjithë trupi ynë në esencë është nga dheu, por edhe e gjithë jeta jonë është nga dheu.
E kur e bën sexhden e dytë e kujton se ti do të vdesësh dhe do të kthehesh prapë në dhe, e pastaj e ngrit kokën përsëri dhe e kujton se do të ringjallesh përsëri.


Për këto arsye ne bëjmë dy sexhde në një rekat, ashtu që ta kujtojmë jetën dhe vdekjen.

O Allah, na bëj nga ata që dëgjojnë fjalët dhe pasojnë më të bukurën prej tyre!

Përktheu: Valdet Kamberi
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.