MЁNYRA E ABDESIT

 
Dashuria ndaj Zotit PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Vjollca   
e diel. 25 dhjetor 2011


Ibrahim b. El-Xhuhejdi ka thënë: "Shenjat që vërtetojnë sinqeritetin e dashurisë së atij që do, janë gjashtë:

Shenja e parë: Përmendja e shpeshtë me zemër dhe gëzimi me atë përmendje të Zotit të tij.  

Shenja e dytë: Dhënia e përparësisë së dashurisë ndaj Zotit tënd mbi dashurinë ndaj vetvetes dhe mbi dashurinë ndaj krijesave, dhe ai fillon ta don Zotin e vet para se të fillojë ta don veten dhe krijesat. 

Shenja e tretë: Afërsia me të dhe të konsideruarit e rëndësishme e gjithë asaj të cilën e refuzon prej Tij apo që e largon prej Tij.

Shenja e katërt: Vrapimi për t’u takuar me Të dhe për ta shikuar Fytyrën e Tij. 

Shenja e pestë: Kënaqësia me çdo vështirësi dhe fatkeqësi e cila ka zbritur mbi të. 

Shenja e gjashtë: Pasimi i Pejgamberit të Tij, salallahu alejhi ve selem."

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.