MЁNYRA E ABDESIT

 
Pėrmendja e Allahut PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Vjollca   
e mėrkurė. 21 dhjetor 2011

Ibrahim b. Ali El-Muridi ka thënë:


"Nuk ka mundësi që ta njohësh Atë (Allahun), e pastaj mos ta duash Atë;  nuk ka mundësi që ta duash Atë e pastaj mos ta përmendësh Atë; nuk ka mundësi ta përmendësh Atë e pastaj mos ta gjesh ëmbëlsinë e përmendjes së Tij dhe nuk ka mundësi që pasi ta gjesh ëmbëlsinë e përmendjes së Tij, të mos jesh i zënë me përmendjen e Tij."

 

Ibrahim b. Ed'hemi ka thënë:

 

"Shkallët më të larta janë që përmendja e Allahut te ju të jetë më e ëmbël se mjalti dhe më e shijshme se uji i pastër për atë njeri që është i etur në ditën e nxehtë të verës."

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.