MЁNYRA E ABDESIT

 
Xhamia e fshatit PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Arta   
e martė. 11 tetor 2011


Po ju thërret e s’e dëgjoni!
Po ju pyet se ku po shkoni?
Kështu të vetëm pse më lini?
Zotit frikën t’ia keni!

Ndaluni pak dhe më shikoni
Pak vizitë mua t'më bëni
Mos hudhni veten në humnerë
Kini frikë, o ju njerëz!

Sa gëzohem kur ju shoh
N'drejtim timin kur të vini

Duke pasur shumë dëshirë
Që t'gjithë brenda ju të hyni.

T'kërkoni falje dhe shpëtim
Mëshirë nga Zoti i gjithësisë
Por shejtani s'ju lejon
Mua kurrë t'më vizitoni.

Edhe rrugën ua ndalon
Kafenetë shumë ua hijeshon
Sa t'gëzuar aty rrini
duke pirë dhe bisedu.

Kohën kot ju e humbni
Duke menduar se kurrë s'do t'vie fundi
Mua fare s'më shikoni
Namazin kurrë këtu s’e falni.

Në Ramazan dhe Fiter-Bajram 
Në këtë fshat dëgjohet ezani
Mbas andej mbyllet dera, më nuk hapet
deri në festat tjera.

O All-llah, o ja Rabbi!
Udhëzoji këta njerëz!
Që të falen në xhami! 
Mos të mbyllet kurrë me dry!
Por të jetë me plot xhemat
Na udhëzo, o i madhi Allah!  
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.