MЁNYRA E ABDESIT

 
Gjėrat qė e ndihmojnė nė ndėrtimin e vetėbesimit te fėmijėt PDF Printoni E-mail
Shkruar nga Abdulkerim Bekker   
e hėnė. 09 gusht 2010Informimi se e duam atë
-ngrohtësia familjare që ia ofrojmë fëmijës dhe informimi se e duam atë.

-dhënia e një shkalle të pavarësisë në zgjedhjen e veshmbathjes, lojërave dhe kontakteve.

- trimërimi, lavdërimi dhe përkujtimi i tij me vecoritë dhe sukseset e tij.

-përmendja e pikave të epërsisë, të cilat i posedon gjatë krahasimit të tij me të tjerët.

-trimërimi i tij për aplikime shkaencore në mejdanet e ndryshme të jetës, sepse e thyen pengesën e iluzionit dhe e largon frikën intuitive ndaj të panjohurës.

-duhet t’ia tregojmë fëmijës shkaqet që shpien në dështim, pasi dështimi i përsëritur shkakton humbjen e vetëbesimit. Nëse dështimi i tij është nga shkaku i neglizhencës, prindërit duhet ta mësojnë se si duhet të kujdeset ndaj mësimit, si ta organizojmë kohën dhe e përcjellin në këtë drejtim.

-t’ia mësojmë mënyrën e kompensimit dhe të zëvendësimit, nëse fëmija vuan nga ndonjë e metë e trupin e tij e orienton që të përqendrohet në sferat shkencore dhe intelektuale, nëpërmjet të cilave manifeston vetëbesim. Nëse nuk gëzon mencuri të qartë e orienton që të shtojë leximin dhe përmirësojë kuptimin, e keshtu me rathë…


Nga libri: Udhërrëfyes për edukimin e familjes

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.