MЁNYRA E ABDESIT

 
Mendjemadhėsia PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e martė. 30 janar 2007
Kur’an

 “Mos ec mendjemadh nëpër tokë.” (el-Isra. 37)

 “Dhe, nga arrogance, mos ua kthe njerëzve fytyrën tënde dhe rrugës mo     sec kryelartë e me arrogance, se Allahu nuk e do arrogantin e lavdëraçin.” (Lukman, 18)

Hadith
   Transmetohet nga Ebu Hurejra r.s. se I Dërguari I Allahut alejhi selam ka thënë: “Me tre Allahu nuk do të flas në ditën e gjykimit, nuk do t’ua falë e as nuk do t’I mbrojë me rahmetin e Tij. Për ta është caktuar denim I rendë e I dhembshëm. Ata janë: plaku që bën zina, sunduesi që gënjen dhe I varfëri që është mendjemadh.” (Transmeton Muslimi)


 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.