MЁNYRA E ABDESIT

 
Kur ėshtė shkruar fati i njeriut? PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e martė. 27 korrik 2010
Pyetje:

Fati i njeriut d.m.th. (kësmeti) a është i shkruar qysh në bark të nënës apo Zoti e vendos atë pastaj?Përgjigje:

Po, fati i njeriut dhe gjithçka që ka të bëjë me të është i shkruar qysh më herët, por ai merr formën e vet, atëherë kur fetusit i vjen shpirti në fillim të muajit të pestë dhe aty përcaktohet e ardhmja e tij. I Dërguari, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin mbi të ka thënë: “Vërtet, çdonjëri nga ju formohet në barkun e nënës së tij katërdhjetë ditë si pikë (nutfetun), pastaj bëhet e varur (alekatun) ngjashëm me këtë periodë, pastaj, bëhet copë mishi ngjashëm me këtë periodë, pastaj i dërgohet meleku dhe i jep jetën (e fut shpirtin), dhe këtij meleku i urdhërohen katër gjëra: ta shkruajë nafakën (riskun) e tij, exhelin – jetëgjatësinë e tij, veprat e tij që do t’i kryejë dhe a do të jetë i mjerë apo i lumtur.” (Buhariu dhe Muslimi)

Mund të lexoni edhe përgjigjen në këtë link:

http://pertymoter.net//index.php?option=com_content&task=view&id=1590&Itemid=30

Allahu e di më së miri!


                                                                              Muhamed Dërmaku   

  
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.