MЁNYRA E ABDESIT

 
Pyetje rreth kamatės... PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e martė. 30 janar 2007
 Pyetje:
Selam aleikum hoxhë i nderuar. Kam një pyetje për kamatën.
 Unë jetoj në shtetet e jashtme së bashku me burrin tim dhe
 me prindërit e tij. Ne jetojme së bashku në një shtëpi e cila është
 e blerë me kredi. Pasi që dëgjuam që kamata është haram ne
 vendosëm që ta shesim shtëpinë. 
Ne kemi dëshirë të jetojmë afër njëri-tjetrit (d.m.th. unë dhe burri im
kemi dëshirë të jetojmë afër prindërve të ti.)
Para disa ditësh ne e gjetëm një ndërtesë e cila është me dy banesa por ne nuk kemi mundësi t’i blejmë të dy banesat kështu që ajo banesë e cila do të jetë e jona kemi mundësi ta blejmë por për banesën e prindërve të burrit tim duhet të marrin kredi me kamatë. A është haram për ne të jetojmë  në po atë ndërtesë e cila do të blehet gjysmë me kredi e gjysmë pa kredi?Alejkum selam motër!
Nëse keni mundësi, sqarone më mirë këtë rast, se pse e keni lëshuar banesën e parë dhe si e keni blerë banesën e dytë.

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.