MЁNYRA E ABDESIT

 
Pyetje rreth emrave: Rezana, Amra, Aksa dhe Nejla. PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e enjte. 15 korrik 2010
Pyetje:

Selam alejkum!
Desha të bëj prapë pyetje edhe për disa emra të fëmijëve të vajzave, se e di që janë myslimanë,  ama nuk po ua di domethënien e tyre. Është fjala për këta emra: Rezana, Amra, Aksa dhe Nejla,  nëse ke mundësi të m’i tregosh, Allahu ju shpërbleftë! Selam alejkum!


Përgjigje:

Alejkum selam!
 Rezane do të thotë, maturi, qetësi etj. Amra ka kuptimin e kurorës apo diç e ngjashme që vihet mbi kokë si dhe ka kuptimin e meremetimit, ripërtëritjes etj. Aksa do të thotë diç e largët, por kështu edhe quhet xhamia e shenjtë islame në Jerusalem. Nejla do të thotë arritshmëri.

Allahu e di më së miri!


                                                             Muhamed Dërmaku   
 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.