MЁNYRA E ABDESIT

 
Kumtoni nga unė qoftė edhe njė ajet PDF Printoni E-mail
Shkruar nga --   
e premte. 26 mars 2010

       
Një i ri që ishte rritur në mëkate u martua me një grua të devotshme. Ajo i lindi atij disa fëmijë, në mesin e tyre edhe një djalë të shurdhër dhe memec. Nëna e tij kujdesej shumë për edukimin e tij në mënyrë të drejtë, siç i edukonte edhe vëllezërit e tij të shëndoshë, kështu që ia mësoi namazin dhe e mësoi që të jetë gjithnjë i lidhur me xhaminë qysh në moshë shumë të vogël...
         

Por, kur i mbushi shtatë vjet filloi të shihte se në ç’devijim dhe në ç’mëkate kishte rënë babai i tij. Andaj, shpeshherë e  këshillonte me shenja atë që të largohej nga mëkatet dhe ta falë namazin, por pa dobi..
         

Një ditë prej ditësh, erdhi i biri me zë të ngashëryer dhe duke i rrjedhur lotët, e vendosi Kur’anin para babait të tij, e hapi suren Merjem dhe e vendosi gishtin te fjala e Allahut të Lartësuar:


 
                        
O babai im, unë kam frikë se mos të vjen ndonjë dënim nga i Gjithëmëshirshmi e kështu të bëhesh i afërm i djallit”!

Dhe menjëherë shpërtheu në dënesë. 
         

Babai i tij u ndikua nga kjo pamje prekëse dhe filloi të qajë bashkë me të birin, dhe kështu Allahu i Lartësuar deshi që nëpërmjet këtij fëmije të devotshëm, t’ia hapë zemrën këtij babai. Ai ia fshiu lotët fëmijës së tij, e puthi atë dhe u nisën së bashku për në xhami.
         

Shihe pra se çfarë dobie ka bashkëshortja e devotshme, prandaj merre atë që është e devotshme nëse do që të jesh i lumtur.
         

Madje, nuk është vetëm një dobi, por dobitë e saj janë të shumta...
         

Ky është një mesazh për të gjithë ata të rinj që dëshirojnë ta plotësojnë fenë e tyre (dëshirojnë të martohen): Mos u bëj nga ata që kërkojnë bukuri mahnitëse, apo kërkojnë diplomë apo pozitë të lartë dhe duke e ditur këtë largohen nga bashkëshortja e devotshme...
         

Prandaj, kujdes... kujdes... dhe sërish kujdes, assesi mos lejo që ndonjë bukuroshe e pandershme të ta rrëmbejë fenë, e pastaj të shmangesh nga ajo që di të kujdeset për shtëpinë tënde. Bashkëshortja e devotshme për ty është prehje dhe qetësi, për fëmijët tu edukatore dhe nënë dhe për ummetin islam thesar dhe ndihmë.

Marrë nga: Etfalun kabidune alel-xhemr
Nga arabishtja: Jusuf Kastrati             

 

 

 

 

 
Copyright © 2006-2012 Pėr Ty Motėr. Fuqizuar nga VIVA4 Solutions.